De Parme Design

Vanaf jongs af aan heeft ontwerpster H.K.H Prinses Margarita Bourbon de Parme een grote bewondering voor juwelen. Door haar afkomst komt ze in aanraking met de meest mooie juwelen van onder andere het Koninklijke huis waarvan elk juweel een bijzonder verhaal verteld. Het is dan ook in haar vroege jeugd waar haar fascinatie voor juwelen, het ambacht en design is ontstaan en zij zich op latere leeftijd gaat verdiepen in het ontwerpen en produceren van juwelen.

Hoe het begon

Nadat ze in 2012 in samenwerking met ICE International een oker geel kleed van zijde en wol heeft ontworpen (met een grafische interpretatie van het silhouet van takken van de beukenbom), heeft ze de smaak te pakken en belt ze een bevriend juwelier op. Het idee is om 1 juweel te ontwerpen, de rosé gouden pavé gezette ring met witte diamanten. Dit ene ontwerp groeit uit tot een gehele collectie, te weten de LEAVES© collectie.

Over de ontwerpster

H.K.H. Prinses Margarita Bourbon de Parme gebruikt graag nieuwe materialen en grafische vormen, met als inspiratiebron de natuur. Haar familiestamboom kent zowel een Zuid-Europese (Italië, Spanje) als een Noord-Europese tak (Frankrijk, Duitsland). In haar ontwerpen verenigt zij deze cultuurverschillen door middel van enerzijds de intense in emoties, anderzijds de hang naar soberheid, klare lijn en de eenvoud van het lijnenspel.

De Parme Design – Inspired by Nature

De Parme Design is in 2014 opgericht door H.K.H Prinses Margarita Bourbon de Parme. Vanuit De Parme Design ontwerpt de Prinses juwelen, interieurobjecten en fusion pieces. Haar inspiratie haalt ze uit de natuur. Met De Parme Design combineert ze verschillende materialen en integreert ze altijd een grafische interpretatie van de natuur in haar ontwerpen.