Derek de goudsmid

Unieke handgemaakte sieraden, eenvoudig tot zeer exclusief. Ontwerpen doet Derek altijd samen met de klant, bijna alles is mogelijk!
Trouwringen, gepersonaliseerde en herinneringssieraden, recycle opdrachten en de gewone dagelijkse reparatie of polijst klussen.

Het start in 2005, als Derek nog maar 16 jaar is. Peter de Knecht zijn leermeester, ziet er wel brood in en neemt hem onder zijn hoede. Al snel blijkt Derek talent te hebben. Van jongs af aan worstelt hij met een forse vorm van dyslexie. Lezen en schrijven is voor hem een probleem, met zijn handen werken kan hij des te beter. Peet weet zijn leerling te inspireren, hem op de vakschool in Schoonhoven te krijgen en leert hem de fijne kneepjes van het vak. Goudsmid ben je niet zomaar. Zelfstandig ondernemer ook niet, maar Derek waagt de sprong als Peter met pensioen gaat en hem zijn gereedschap schenkt.

Het stokje wordt doorgegeven en Derek werkt vanuit een ruimte die een oom over heeft. In 2017 neemt hij goudsmederij L’ancar over, een eerste eigen plek. Het is Shirley “zijn vrouw” die Derek goed weet aan te vullen in de dingen die ook nodig zijn een bedrijf succesvol te maken. Er wordt hard gewerkt en daarnaast gedroomd. Mooier, groter en een betere locatie. Die wordt gevonden in 2022 aan de Oostzeedijk Beneden 85 B in Rotterdam Kralingen. Op deze mooie locatie ontvangt Derek zijn klanten en bespreekt hij met veel aandacht de mogelijke wensen. Vorig jaar is Derek zelf officieel leermeester geworden, en heeft nu Menno aan zijn zijde. Samen werken ze aan de mooie opdrachten en uiteraard aan een leuke toekomst!