Eva Miedema

Goohorstlaan 10b
2203BA Noordwijk

Autonoom kunstenares EVA MIEDEMA creëert hedendaagse, grote, expressieve portretten. Esthetische kunstwerken met sterke intieme emoties waarmee ze thema’s raakt als diversiteit en inclusiviteit. Indrukwekkende portretten van voornamelijk vrouwen. Opvallend is de manier waarop Eva indringende werken neer weet te zetten die direct bij de kijker binnenkomen.

Uniek is de keuze voor het hoofdmedium Oost-Indische inkt. Oost-Indische inkt is onvoorspelbaar, experimenteel en het droogt watervast. Dit maakt het werken met dit medium uitdagend en snel. Dit past bij Eva, een positieve, vrolijke en eerlijke duizendpoot. Vloeiende verfstreken, dromerige aquarelachtergronden of sterke opvallende neonkleuren. Gecombineerd met materialen als 23 karaats bladgoud zet ze een moderne stijl neer met sterke lijnen.

In 2022 openden de deuren van het atelier van de kunstenares in Noordwijk. De prachtige lichte werkplek biedt ruimte voor de solo-expositie van deze Noordwijkse. Naast de mogelijkheid een privébezoek aan het atelier te plannen, wordt het atelier regelmatig opengesteld voor publiek. Dan kunnen de nieuwste kunstwerken bezichtigd worden en kan er een kijkje achter de schermen genomen worden.

De kunst van Eva werd al tentoongesteld op verschillende kunsttentoonstellingen in onder andere Amsterdam en Parijs. Afgelopen jaar bent u Eva en haar werk vast al tegengekomen op Art Laren of op de meest exclusieve high-end lifestyle beurs, de Masters Expo in de RAI.

WOMEN IN ART
In 2024 zal Eva deelnemen aan een groot en belangrijk project ‘Women in Art’ in de Hallen in Amsterdam gelinkt aan de International Women’s Day, georganiseerd door Fotolab Kiekie. Een project om de kansengelijkheid van vrouwen in de kunst te vergroten. Dit is een onderwerp wat Eva nauw aan het hart ligt. Het project resulteert in een tentoonstelling met kunstwerken van 25 vrouwelijke makers waarbij een deel van de opbrengst naar het goede doel, WomenInc., gaat.