Geré Victor

Sinds 2022 heeft hij zijn sieraden tot gigantische proporties opgeschaald om Adorn Hangers te produceren; een assortiment ‘Sieraden voor thuis’. Elke Adorn-hanger is een synergie tussen mineralen (agaat, seleniet, marmer, malachiet, git, bergkristal, lapis lazuli, turkoois, enz.) en geometrische vormen in brons die elk juwelenelement omsluiten en omlijsten.
Adorn-hangers zijn allemaal eenmalige statement-stukken. Sommige mineralen worden in hun natuurlijke staat gebruikt, terwijl andere worden gepolijst, gevormd tot obelisken, tegels of schijven. Deze juwelen bevestigen de aarde als de ultieme architect – ze smeden symmetrie, schoonheid en adembenemende kleuren uit willekeurige elementen onder ongelooflijke druk gedurende eeuwen. De kunst van Geré draait om het optimaal tot hun recht laten komen van deze architectonische juweeltjes met dezelfde technieken die al duizenden jaren door goudsmeden worden gebruikt, maar nu op grote schaal: Sierhangers bungelen niet aan een oor of schitteren aan een pols, maar lopen van het plafond naar vloer.
Net als bij conventionele sieraden zal een Adorn-hanger een kamer verfraaien wanneer hij in harmonie wordt geplaatst met andere objecten in de ruimte, of hij kan op zichzelf staan – bij voorkeur met een ander of zelfs een derde van zijn soort – als enige attractie.

Deze exposant staat in

  • Grand Hotel Huis ter Duin Noordwijk