Heidi Wallheimer

Heidi Wallheimer, is geboren en getogen in Amsterdam, Nederland. In 2003 rondde zij met succes haar opleiding kunstfotografie af aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam.

In contact met het leven!
Fotograaf en kunstenares Heidi Wallheimer heeft een eigen visie in haar portretfotografie. Het draait allemaal om emotie. Door emotie vast te houden krijgt het portret een ingetogen sfeer. Elk portret straalt een enorme diepgang en verstilling uit. Fotografie is haar passie en al reizend op haar gevoel en technische kennis weet ze een diep moment vast te leggen in haar kinderportretten. Haar grootste wens is om alle kinderen te portretteren, zodat ze in elk portret hun puurheid en kwetsbaarheid kan laten zien. Haar portretten zijn behoorlijk ontroerend en ontroerend. Doordat ze gebruik maakt van natuurlijke lichtinval in haar portretten is er een gelijkenis met de schilderijen van Rembrandt.
Door haar kleuren te minimaliseren kan ze de essentie van haar portretten benadrukken. De overige kleuren zijn een toevoeging aan de warme sfeer van elk portret. Portretten worden in opdracht gemaakt.