Jantien Salomons

Jantien woont en werkt dichtbij de natuur, daar is zij in haar element en dat zie je terug in haar werk. Haar gelaagde schilderijen – vaak met een ‘touch of gold’ – geven de diepte en rijkdom van de levende natuur en de aarde weer. Haar werk is groot, stoer en abstract expressionistisch, het zijn visuele gedichten. Met de schilderijen van Jantien haal je positieve energie en kleur in je leven, haar werk schijnt je tegemoet en geeft je het rijke gevoel van ons magische leven.
Haar werk is niet alleen een dialoog met haarzelf, maar resoneert ook met anderen. Ze zegt: “Mijn kunst is het meest bewuste, zuivere antwoord dat ik op het leven kan geven en bijdragen”. Haar abstracte kunst kan je ziel raken, kunst is verbeelding, en met verbeeldingskracht zie je onbegrensde mogelijkheden. Naast vrij werk, schildert ze ook in opdracht voor particulieren en bedrijven.
Jantien exposeert regelmatig in Nederland en het buitenland, zoals Londen, Parijs en Dubai. Haar werk is te vinden in kunstcollecties over de hele wereld, van Verenigde Staten tot Australië.
In deze tijd van klimaatverandering en verlies van biodiversiteit wil Jantien met haar kunst een bijdrage leveren om de wereld niet alleen mooier maar ook een beetje beter te maken. Op een inspirerende manier verbindt haar kunst je met de natuurlijke wereld.