Jos Dirix

Beeldhouwer Jos Dirix maakt expressieve bronzen sculpturen vol dynamiek: paarden, stieren, mannen, vrouwen en roofdieren. Pure levenskracht. Respect voor het leven, gevat in bronzen sculpturen.
Het gehele oeuvre van Jos Dirix, ieder kunstwerk, is een bronzen verstilling van actie.
Elke sculptuur van Jos Dirix kent een fascinerende combinatie van waarneming en verbeeldingskracht. Een beeld van Jos Dirix verrijkt de openbare omgeving, huis of tuin. Een kunstbezit dat op elke plek een unieke persoonlijkheid geeft. En er is meer. Een bronzen sculptuur van Jos inspireert. Een koper bracht dit als volgt onder woorden: ‘Bij het zien van zijn sculpturen voel je telkens de spanning van een zweepslag: ik ervaar een intens energieke stimulans. Een energie die als een aanmoediging binnenkomt en vitaliseert.’
Er bestaat wereldwijd belangstelling voor de bronzen beelden van Jos Dirix Sculptures. Met grote regelmaat is Jos Dirix een van de kunstenaars van zowel opvallende nationale als internationale kunstbeurzen. Het liefst gaat hij in gesprek over zijn werk en natuurlijk staan daarbij zijn exclusieve beelden, groot en klein, centraal.
Iedere sculptuur wordt in beperkte en genummerde oplage geleverd. Met een toelichtend certificaat van echtheid. Een exquisiet, bronzen kunstbezit.

Deze exposant staat in

  • Grand Hotel Huis ter Duin Noordwijk