Margareth Meulmeester

Turfspoor 195, 2165 AW Lisserbroek, The Netherlands

De Kunst van Verwondering

Margareth Meulmeester is een Nederlandse kunstenaar. Sinds 2000 exposeert zij haar werk in binnen en buitenland en zijn haar achterglasschilderingen inmiddels verspreid over 18 landen. In Nederland vindt u haar werk in onder andere de Singer shop van museum Singer Laren en in de vitrines van Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. In het voorjaar van 2023 mocht HKH Maxima een tulpen broche van haar hand ontvangen. Inmiddels weten ook grote bedrijven haar te vinden, waaronder Shell, waarvoor zij een aantal unieke kunstobjecten ontwierp. De door haar ontworpen Tulip Awards worden zeer gewaardeerd door ‘The World Tulip Society’, een wereldwijde organisatie.

Achterglasschildering

Margareth Meulmeester schildert met acrylverf op transparant acrylaat zonder daarbij te denken aan het effect dat achter het acrylaat verschijnt. Door haar jarenlange ervaring met deze schildertechniek is er voldoende
ruimte om tijdens het werken het toeval een grote rol te laten spelen. Dit levert sprookjesachtige taferelen op, waardoor er voor de toeschouwer veel te ontdekken valt.

‘Het gaat hierbij niet om wat men met de ogen kan waarnemen, maar om dat wat het geloofs oog als schoonheid ziet.’

Scheidingswand

Een achterglasschildering in een raamwerk is toepasbaar als scheidingswand in onder andere interieurs. ( jachten, gebouwen, enz…)

Materiaal

Acrylverf op gegoten acrylaat. Merk: Greencast, 100% gerecycled. De lichtdoorlaatbaarheid van transparant acrylaat is 92% en is 30 keer sterker en 50% lichter dan glas.