Pinth

Al vanaf jongs af aan is Luuk Pijnaker geïnteresseerd in oude bagage en de manier waarop men vroeger reisde per trein en schip.
Hij begint passioneel koffers te verzamelen uit vervlogen tijden en pluist de verhalen erachter uit tot in detail. In Amerika bezoekt hij oude passagiersschepen zoals de Queen Mary om de sfeer van weleer te proeven en inspiratie op te doen.

Ruim 10 jaar drijft hij zijn winkel in Haarlem, onder de Sint Bavo kerk waar velen hem van kennen. Steeds meer specialiseert hij zich in het topsegment luxe koffers van bekende franse merken zoals Louis Vuitton, Hermes,Goyard en Moynat. Deze merken vinden hun oorsprong in het midden van de 19de eeuw en hadden vaak was als basis reisbagage en groeiden later uit tot later zeer omvangrijke luxe huizen.

Luuk heeft diverse koffers van beroemdheden opgespoord in de loop der jaren, onder meer de beroemde schoenenkoffer van amerikaans filmactrice Judy Garland, een garderobe koffer van de Egytpische koning Farouk, diverse koffers van de Maharajah’s en een reiskoffer van bankiersfamilie de Rothschild. Hij wordt helaas op een veiling overboden toen de Louis Vuitton hutkoffer van filmdiva Marilyn Monroe afgehamerd werd. Sinds enige jaren houdt hij kantoor op het Heemsteedse landgoed ‘Huis te Manpad’ alwaar ook een deel van zijn privé collectie te zien is. Hij is regelmatig op bezoek in bij verzamelaars in Zwitserland en Azie en aanwezig op diverse internationale evenementen. Als hij zelf reist is dat per voorkeur per trein of cruiseschip, natuurlijk met een oude kofferset.