Royal Delft

Royal Delft: The house of stylish Delft Blue – Dutch Design since 1653
Royal Delft is wereldberoemd en staat bekend om haar uitmuntende kwaliteit, het innovatieve ambacht en iconische designs en decoraties. Het originele Delfts Blauw van Royal Delft is geliefd sinds de 17e eeuw en is verworden tot één van de meest kenmerkende Dutch Design merken ter wereld. Royal Delft is de laatst overgebleven Delfts Blauw fabriek uit de 17e eeuw en heeft kunnen overleven dankzij de voortdurende innovaties in productiemethodes, designs en decoraties. Zo ontstonden er verrassende Pijnacker en Delfts zwart collecties en succesvolle hedendaagse vernieuwende Dutch Design objecten zoals Proud Mary en de Collar Bottles en unieke samenwerkingen met onder andere Supreme®, Mercis en Henk Schiffmacher.

Royal Delft creëert al sinds 1653 hoogwaardig Delfts Blauw. Het ambacht van schilderen staat centraal, maar over de eeuwen heen zijn er ook andere productietechnieken bij gekomen om superieur aardewerk te maken. Hieronder leest u meer over de twee technieken waarmee Royal Delft vandaag de dag nog steeds uniek blauwwit gedecoreerde objecten maakt.

Handbeschilderd proces

De oorsprong en kern van Royal Delft is het hand beschilderen van hoogwaardig Delfts Blauw. Het decoreren begint met het aanbrengen van de contouren met houtskool waarna de plateelschilders de details uit de vrije hand vormgeven met speciale penselen van marter- en eekhoornhaar. De verf is op waterbasis en kleurnuances ontstaan door de verf minder of meer te mengen met water. Het Delfts Blauw decor wordt geschilderd met een kleurstofmengsel dat volgens eeuwenoude receptuur voor het overgrote deel bestaat uit kobaltoxide. Door chemische reacties tijdens het bakproces verkleurt het – onder het glazuur verborgen – in zwart geschilderde patroon naar blauw.