Wendy Alblas

Het werk van Wendy Alblas kenmerkt zich door een sterke, krachtige totaal compositie.
Ze zoekt naar kleur, kracht beweging, materiaal gebruik, waardoor een bijna iconisch beeld ontstaat, daarnaast heeft ze haar thematiek wel gevonden.
De liefde voor met name paarden, vissen en kreeften is gaande weg gegroeid.
De aarde overleeft de mens wel, is de overtuiging van Wendy Alblas. Hoe mooi zou het zijn als er meer harmonie tussen mens en dier zou bestaan? De balans tussen beide en onderlinge afhankelijkheid wordt hersteld in haar werk. Mens en dier zoals zij samen bedoeld zijn. De kreeft als oerdier die er al was voor de mens en hem wel zal overleven. Het paard, van nature veel sterker is dan de mens maar zich schikt naar hem.

Wendy heeft na het voltooien van haar master aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag de afgelopen 30 jaar tal van succesvolle tentoonstellingen georganiseerd. Waaronder locaties als Media Lounge Baby aan de Keizersgracht in Amsterdam, Fort Nieuwersluis en de Affordable Art Fair. Ze woont al 27 jaar in Nieuwersluis. Vanuit de schilderkunst is het drie dimensionale en fotografie werk ontstaan. Haar werk is opgenomen in tal van particuliere en bedrijfs kunstcollecties, nationaal en internationaal.

Deze exposant staat in

  • Grand Hotel Huis ter Duin Noordwijk